Παρακάτω σε αυτό το δεύτερο κείμενο  θα αναλύσουμε επιγραμματικά βασικούς όρους και έννοιες όσον αφορά τον στοιχηματισμό και τον live στοιχηματισμό.

Ανταλλακτήριο Στοιχημάτων

Είναι τα στοιχήματα που γίνονται χωρίς τη διαμεσολάβηση του μπουκμάκερ αλλά η απόδοση και το κέρδος αγοράζεται από άλλο παίκτη.

Αυτογκόλ

Το ειδικό στοίχημα που προβλέπει αν θα επιτευχθεί αυτογκόλ σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Bookings

Είναι Ειδικό Στοίχημα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει αν το άθροισμα των καρτών σε έναν αγώνα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το όριο που έχει θέσει ο Bookmaker. Η κάθε κίτρινη κάρτα μετράει για 10 πόντους και η κάθε κόκκινη μετράει για 25 πόντους.

CVC

Αντιστοιχεί στον Card Verification Code. Ο κωδικός αυτός βρίσκεται στο πίσω μέρος της πιστωτικής κάρτας και απαιτείται σε όλες τις καταθέσεις που γίνονται μέσω τηλεφώνου ή Internet.

Δεκαδικές αποδόσεις

Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιούνται ευρέως για τον υπολογισμό της κάθε επιτυχίας. Λέγονται και Ευρωπαϊκές αποδόσεις και εκφράζονται με νούμερα όπως το 1.20,1.40, 1.70 κλπ.

Dead heat

Όταν σε ένα αθλητικό γεγονός δύο ή τρεις συμμετέχοντες καταλαμβάνουν την ίδια θέση.

Θα πετύχουν γκολ και οι δύο ομάδες (Goal-Goal)

Είναι το ειδικό στοίχημα όπου προβλέπεται ότι και οι δύο ομάδες μίας αναμέτρησης θα πετύχουν τουλάχιστον 1 γκολ.

Ημίχρονο/Τελικό

Συνδυασμός του αποτελέσματος μετά το πρώτο και μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα.

Head to Head

Είναι Ειδικό Στοίχημα σε πολλά αθλητικά γεγονότα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες (παίκτης ή ομάδα) ποιος θα τερματίσει σε καλύτερη θέση.

Νο Γκολ (NG)

Να μη σημειώσουν τέρμα και οι δύο ομάδες.

Odds

Είναι οι αποδόσεις που αφορούν κάποιο γεγονός και είναι αυτές που καθορίζουν το κέρδος που μπορεί να προκύψει αν κερδηθεί το στοίχημα. Υπάρχουν οι δεκαδικές, οι κλασματικές, οι αμερικάνικες και διάφοροι τύποι ασιατικών αποδόσεων.

Outsider ( Rag ή Underdog)

Η ομάδα με το σημείο που έχει την υψηλότερη απόδοση και θεωρείται σχετικά δύσκολο έως αδύνατο να κερδίσει.

Σύστημα Καναδικό ( Canadian System)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (στήλες) με 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Γιάνκι (Yankee System)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 11 στοιχήματα (στήλες) με 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί και 6 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Τρίξι ( Trixie System)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 4 στοιχήματα (στήλες) με 1τριπλό παρολί και 3 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

 

Σύστημα Χέιντζ ( Heinz System)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 57 στοιχήματα (στήλες) με 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί,15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί και 15 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Σούπερ Χέιντζ ( Super Heinz System)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 7 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 120 στοιχήματα (στήλες) με 1 επταπλό παρολί, 7 εξαπλά παρολί, 21 πενταπλά παρολί,35 τετραπλά παρολί, 35 τριπλά παρολί και 21 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Skrill (πρώην Moneybookers)

Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι που εξυπηρετεί στις συναλλαγές με τον μπουκμέικερ.

Πρώτος Σκόρερ

Πρώτος παίκτης που σκοράρει στον αγώνα.

Paypal

Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι που εξυπηρετεί στις συναλλαγές με τον μπουκμέικερ.

Paysafecard

Είναι προπληρωμένη κάρτα που ο παίκτης χρησιμοποιεί για να κάνει κατάθεση χρημάτων.