Παρακάτω σε αυτό το τρίτο κείμενο θα αναλύσουμε επιγραμματικά βασικούς όρους και έννοιες όσον αφορά τον στοιχηματισμό και τον live στοιχηματισμό.

 

Αμερικάνικο Στοίχημα

Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει στην νίκη της γηπεδούχου ή φιλοξενούμενης ομάδας και η ισοπαλία αντιστοιχεί με μονάδα και επιστρέφεται το ποσό του πονταρίσματος.

Απόδοση

Είναι το ποσοστό κέρδους που καταβάλλεται στους παίκτες σε περίπτωση επιτυχίας.

Άρμπιτραζ (Arbitrage Bet)

Είναι το είδος πονταρίσματος που ο παίκτης στοιχηματίζει και στα τρία σημεία (νίκη, ισοπαλία, ήττα) ώστε η επιτυχία να είναι σίγουρη. Η επιλογή γίνεται σε διαφορετικούς μπουκμάκερ που εξασφαλίζουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις της αγοράς στοιχήματος. Θα το βρείτε και σας sure bets.

Ασιατικό Χάντικαπ (Asian Handicap)

Είναι το ειδικό στοίχημα που δίνεται πλεονέκτημα γκολ στο ποδόσφαιρο ή πόντων σε αγώνα μπάσκετ πριν ξεκινήσει τι παιχνίδι . Π.χ. αν υπάρχει +1 γκολ στην γηπεδούχο ομάδα τότε για να έρθει 1 ο αγώνας πρέπει να κερδίσει με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά(2-0, 3-1, 4-2, 3-0 κλπ.). Σε περίπτωση ισοπαλίας επιστρέφεται το ποσό του πονταρίσματος.

Accumulator Bet

Χρησιμοποιείται και ο όρος Parlay και στα ελληνικά είναι το Παρολί στοίχημα. Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης συνδυάζει 2 ή περισσότερα γεγονότα στο ίδιο κουπόνι. Κερδισμένο είναι το στοίχημα που θα πιάσει όλα τα γεγονότα.

BIC/SWIFT Αριθμός

Είναι ο λέξη που περιλαμβάνει αριθμούς και γράμματα με την οποία γίνεται η ταύτιση της τράπεζας στην οποία θα γίνει μία κατάθεση σε έναν λογαριασμό. Χρησιμοποιείται στις καταθέσεις και στις αναλήψεις των παικτών.

Διπλή Ευκαιρία (Double Chance)

Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης μπορεί να επιλέξει δύο αποτελέσματα ταυτόχρονα (1Χ,12,Χ2).

Δίχως Ισοπαλία ( Draw No Bet)

Το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει στην νίκη του γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας με την ισοπαλία να του επιστρέφει το ποσό του στοιχήματος. Παρόμοιο με το Αμερικάνικο Στοίχημα .

Fixed Odds

Είναι οι προκαθορισμένες αποδόσεις (pregame).

Mobile Betting

Στοίχημα στο κινητό τηλέφωνο . Η δυνατότητα των παικτών να παίξου stoixima από το smartphone ή το tablet τους.

Μπουκμέικερ ή Μπουκ (Bookmaker ή Bookie)

Είναι οι διαχειριστές των αποδόσεων που αναλαμβάνουν τις τοποθετήσεις των στοιχημάτων από τους παίκτες και την πληρωμή των νικηφόρων κουπονιών.

Push

Η επιστροφή του ποσού στοιχηματισμού λόγω ακύρωσης ενός γεγονότος ή ισοπαλίας.

Σκόρερ

Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει σε έναν συγκεκριμένο παίκτη της αθλητικής αναμέτρησης να βάλει το πρώτο ή το τελευταίο ή οποιοδήποτε ή 2 και άνω ή χατ-τρικ γκολ.

Σύνολο Τερμάτων: Ο συνολικός αριθμός των γκολ μετά το τέλος των 90 λεπτών του αγώνα.

Σύνολο γκολ Μονά-Ζυγά

Ο τελικός αριθμός τερμάτων ανεξαρτήτως ποια ομάδα σκοράρει και το αν αυτός θα είναι μονός η ζυγός.

Σύστημα

Είναι ένα κουπόνι με 3 ή περισσότερα γεγονότα με τον παίκτη να ζητάει να επιβεβαιωθούν μία συγκεκριμένη σειρά από αυτά. Για παράδειγμα εάν επιλέξει το 2/5 θα έχει επιλέξει 5 αθλητικά γεγονότα και θα πρέπει τουλάχιστον 2 από αυτά να επιβεβαιωθούν ώστε να κερδίσει το ελάχιστο ποσό κέρδους. Σε περίπτωση περισσότερων επιτυχιών το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο για τον παίκτη.

Σύστημα Σούπερ Γιάνκι ( Super Yankee)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (στήλες) με 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές. Είναι το ίδιο με το Καναδικό Σύστημα.

Σύστημα Γολιάθ ( Goliath System)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 8 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 247 στοιχήματα (στήλες) με 1 οκταπλό παρολί, 8 επταπλά παρολί, 28 εξαπλά παρολί, 56 πενταπλά παρολί,70 τετραπλά παρολί, 56 τριπλά παρολί και 28 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Λάκι 63 (Lucky 63 System)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 63 στοιχήματα (στήλες) με 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί, 15 διπλά παρολί και 6 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

Σύστημα Λάκι 15 (Lucky 15 System)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 15 στοιχήματα (στήλες) με 1τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί, 6 διπλά παρολί και 4 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.


Σύστημα Πατέντα (Patent)

Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (στήλες) με 1 τριπλό παρολί, 3 διπλά παρολί και 3 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.


Teaser

Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ορίζει το ύψος του χάντικαπ που θέλει να ποντάρει. Η απόδοση του στοιχήματος μεταβάλλεται ανάλογα με το ύψος του χάντικαπ.

Φαβορί (Favourite ή Chalk)

Η ομάδα που έχει τη μικρότερη απόδοση σε έναν αγώνα και θεωρείται ότι θα επικρατήσει.

Χάντικαπ Τερμάτων

Τελικό αποτέλεσμα αγώνα (στην διάρκεια του κανονικού αγώνα) συν το Χάντικαπ Τερμάτων που δόθηκε σε μία από τις ομάδες.

Treble (Τριάδα)

Είναι το ποντάρισμα στον συνδυασμό 3 σημείων.

Two way

Είναι το στοίχημα σε γεγονότα με 2 πιθανά αποτελέσματα. Πχ τέτοια γεγονότα είναι το μπάσκετ,το βόλεϊ κ.ά.

Trading

Είναι η τοποθέτηση στοιχημάτων χωρίς τη μεσολάβηση του Bookmaker. Ένας παίκτης δεν αγοράζει απόδοση για ένα γεγονός από έναν Bookmaker αλλά από κάποιον άλλον παίκτη
ο οποίος μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση για το γεγονός αυτό.