Το Σάπιο Θηρίο

 

  Το άρθρο αυτό αναλύει και προτείνει μια πάγια στοιχηματικη πρακτική που μπορεί να εφαρμόζεται ανεξαρτήτως χρόνου,χώρας και ποιοτικής στάθμης πρωταθλήματος. Αφορα αποκλειστικά τα πολύ βαριά ονόματα κάθε χώρας, τα λεγόμενα ”θηρία”.Ενδιαφερόμαστε κάθε χρόνο να εντοπίσουμε εκείνες τις ομάδες που η τρέχουσα κατάσταση τους κρίνεται άθλια για το μέγεθος και το υλικό τους.

Αυτή η συνθήκη μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε με ασφάλεια οτι οι φετινές επιδόσεις θα είναι αντιστρόφως ανάλογες του ονόματος και φυσικά των προσδοκιών της αγοράς. Μ΄αλλα λόγια λοιπόν, κυνηγάμε σάπια θηρία…

  Η αιτία που η τακτική αυτή αποδίδει υψηλό κέρδος είναι η διαχρονική συμπεριφορά των αποδόσεων. Η χρονιά κυλάει,η ομάδα πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο,άλλα κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο οι αποδόσεις της παραμένουν αμετανόητα χαμηλές. Ως εκ τούτου κάθε αρνητικό αποτέλεσμα κρύβει χρυσάφι που εμείς καλούμαστε να μαζέψουμε.

  Οι εταιρίες φυσικά δεν είναι αφελείς. Ο βασικός λόγος που δεν αναθεωρούν προς τα πάνω τις αποδόσεις του εκάστοτε θηρίου που σέρνεται είναι οτι δε συγκεντρώνουν ικανό τζίρο τα στοιχήματα εναντίον του.Δεν έχουν λόγο να αντιδράσουν διότι δε ποντάρονται ενοχλητικά ποσά στο ενδεχόμενο που εμείς συζητάμε.

Ένας δεύτερος λόγος για την απάθεια των εταιριών είναι οτι σέβονται ως δόγμα το ‘ροστερ’ [έμψυχο δυναμικό].Εφ’οσον το ροστερ παραμένει δυνατό στα χαρτιά,οι τιμές θα είναι αυτές που είναι,είτε πηγαίνει τρένο η ομάδα, είτε αργοπεθαίνει. Αυτή η λογική στηρίζεται στο επιχείρημα οτι κάποια στιγμή το υλικό θα αρχίζει να αποδίδει σύμφωνα με την αξία του. Οι ποδοσφαιριστές όμως δεν είναι μονοθέσια της F-1…

  Σ’αυτο το σημείο θα εισάγουμε ένα πραγματικό παράδειγμα,προκείμενου να κατανοήσουμε πλήρως το συλλογισμό.Αναφερεται η Ρεαλ Μαδρίτης 2018/19.Προερχόμενη απο τρία σερί Τσαμπιονς Λιγκ, με το γνωστό ροστερ και τον ‘θαυματοποιό’ Ζινταν. Απέτυχε εμφατικά και στα τρία μέτωπα αποφέροντας υψηλά κέρδη σε όποιον είχε διαγνώσει απο νωρίς οτι το θηρίο σάπισε. Το φαινόμενο αυτό είναι περιοδικά επαναλαμβανόμενο ανά τα χρόνια και ανάγεται στο αξίωμα ‘οτι ακμάζει, παρακμάζει’.Το ζητούμενο για εμάς ειναι να εντοπίζουμε κάθε χρόνο αυτά τα φαινόμενα όπου και αν εμφανίζονται. Στατιστικά προκύπτουν κάθε σεζόν απο 1 εως και 3 σάπια θηρία ανά την Ευρώπη.

  Το επόμενο ερώτημα είναι και το κρισιμότερο στο συλλογισμό. Το ερώτημα πότε θα επιτεθούμε στο θηρίο. Η ιδανική στιγμή επίθεσης είναι όταν κρίνονται οι στοχοι. Αυτο συμβαίνει στα νοκ αουτ παιχνίδια Ευρώπης, Κυπέλλου και σε κομβικά παιχνίδια πρωταθλήματος. Προσοχή εδώ όμως. Αναγκαία συνθήκη είναι ένας ικανός αντίπαλος. Εαν λοιπόν ο αντίπαλος ‘μπορεί’ να αποτελειώσει το θηρίο,ορμάμε και εμείς. Εαν όχι,κρυβόμαστε στους θάμνους περιμένοντας την επόμενη στιγμή..

  Θα επανέλθουμε στο παράδειγμα της Ρεαλ για να θέσουμε το επιχείρημα σε πρακτική βάση. Το περσινό χάλι της ομάδος δεν μας εξασφαλίζει ότι θα αποκλειστεί από τον όμιλο η θα χάνει από το καθένα στο πρωτάθλημα. Μας εξασφαλίζει όμως ότι όταν έρθει αντιμέτωπη με το κατάλληλο αντίπαλο θα χαιρετήσει. Αυτό λοιπόν συνέβη με τον Αγιαξ στο Τσαμπιονς Λιγκ και με τη Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα επίσης χάρισε μεγάλες αποδόσεις με ήττες αλλά και μη νίκες.

  Ανακεφαλαιώνουμε τονίζοντας την υπομονή ως απαραίτητη για την επιτυχία. Οφείλουμε να θυμόμαστε οτι το μέγεθος παραμένει μεγάλο και δεν αρκεί η κακή του κατάσταση για να αποτύχει. Απαιτείται και η παρουσία ενός άξιου αντιπάλου. Μόνο όταν πληρούνται και οι δυο συνθήκες,ο συλλογισμός είναι λογικά έγκυρος και το ποντάρισμα καθίσταται ασφαλές.us-sportsbet | Προγνωστικά Στοιχήματος